Çiçek Tohumu Kaç Günde Sulanır?

Konu İçeriği

Çiçek tohumu kaç günde bir sulanır? Çiçek coşturan nedir? Çiçek gübresi nasıl seçilmelidir?

Hepimiz bitkilerin, toprağa, güneş ışığına ve suya ihtiyacı olduğunu bilerek büyüyoruz fakat çoğu zaman çiçekleri düzenli sulamanın öneminin farkında değiliz. Nem eksikliği, bir çiçeğin solmasına ve varsa çok az çiçek açmasına,  aşırı sulanmasıysa, hastalığa ve bitkilerin boğulmasına neden olabilir. İster tek yıllık, ister uzun ömürlü, ister çiçekli çalılarınız olsun; bitkileri sulamanın doğru yöntemlerini bilmek, komşularınızı kıskandıracak güzellikte ve bollukta çiçeklere sahip olmanızı sağlayacaktır.

Çiçekleri Sularken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Çiçek bakımı, daha çok insanların iyi hissetmek için kendilerine seçtikleri yaygın hobiler arasındadır. Bu nedenle öncelikle çiçek tohumu dikkatle seçilmelidir. Kaliteli çiçek tohumu seçimi, tatmin olacağınız güzellikte çiçekler yetiştirebilmenizin temel unsurudur. Yeni ekilen tohumlar, genç fideler ve yeri/toprağı değiştirilen çiçekler strese karşı çok hassastır. Birçok çiçeği ektikten sonraki ilk hafta toprağı nemli tutmak ancak suya da boğmamak önemlidir. Her çiçeğin farklı miktarlarda suya ihtiyaç duyduğu da unutulmamalıdır.

Güller ve diğer birçok çiçek güneşte parıldayan su damlacıkları ile güzel görünür. Ancak ıslak yapraklar bitkiler için çok da sağlıklı değildir. Suyu tam olarak ihtiyaç duyulan yere, yani toprağa vermek için bir sulama hortumu kullanmak daha iyidir. Bunu yaparak buharlaşmayı azaltır, suyu korur ve hastalık ihtimalini azaltırsınız. Hortumu bitkilerinizin tabanına yerleştirin ve malçla örtün.

Malç, toprağın suyu emmesine ve sabit bir nem seviyesini korumasına yardımcı olur. Bahçe çiçeklerini ektiğiniz tarhlara yaklaşık 10 cm organik malç uygulayın. Çiçeklerin ve çalıların tabanının 6-7 cm yakınına malç yerleştirmekten kaçının. Çok fazla malç kullanmak, hastalıklara ve zararlı haşerelerin üremesini neden olabilir.

Çiçekleri Hangi Sıklıkta Sulamalısınız?

Öncelikle her çiçeğin değişen miktarlarda suya ihtiyaç duyduğunu bilmek gerekir. Canınız her istediğinde çiçeklere su verme dürtüsüne karşı koymalısınız. Bahçenize veya saksılarınıza bakarak çiçeğin suya ihtiyacı olup olmadığını anlamanız önemlidir. Çiçek sularken, çiçeğin türü, toprağın özelliği ve hava durumu dikkat edilmesi gereken faktörlerdir.

İlginizi Çekebilir  Horoz İbiği Çiçeği Bakımı

Çiçekleri sulamak için en uygun zaman dilimiyse, sabah 06.00 ila 10.00 arasıdır. Soğuk ve serin hava suyun buharlaşma ihtimalini azaltır ve toprağın suyu emmesini kolaylaştırır.

Çiçek Bakımı İle İlgili Diğer İpuçları

Çiçeklerinizin sağlığı ve güzelliği için, çiçek gübresi ve çiçek coşturan ismiyle de bilinen sıvı bitki besini kullanımı, çiçekseverlerin dikkatle üzerinde durması gereken bir diğer konudur. Çiçek gübresi, katı veya sıvı formda uygulanabilir. Süs bitkilerinde çiçek gübresi saksının yüzeyini 1 cm kaplayacak şekilde kullanılmalı ve toprağa iyice karıştırılmalıdır.

Bir çeşit sıvı gübre olan sıvı bitki besini de, çiçeklerinizin ihtiyacı olan besinleri barındırır. Çiçeklerinizin, sağlıklı, dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, sıvı bitki besini kullanmalısınız.

Sıcak havalarda veya kurak günlerde, çiçeklerinizin suya olan ihtiyacını anlamak için sıklıkla topraklarını kontrol etmeniz gerekir. Bahçe bitkileri için; 10 cm’ye kadar toprağın kuru olduğunu fark ettiğinizde çiçeklerinizi sulamanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir