Kardelen Çiçeği Anlamı

Konu İçeriği

Kardelen çİçeği, Amaryllidaceae familyasına ait bir bitkidir. Çiçek, krem ​​tonları ile narin beyaz bir renkte sarkık görünür. Çiçeklenme dönemi, hem doğal hem de ekili durumda Ocak ayı sonundan Mart ortasına kadardır. Kardelen’in bilimsel adı Galanthus nivalis’tir. “Nivalis” sıfatı “kar gibi” anlamına gelir.

Kardelen, görünüşte çok özel ve narin bir çiçektir, ancak gerçekte en soğuk hava şartlarına bile dayanıklıdır. Bu çiçeğin adı, kelimenin kendisinin de söylediği gibi, tam olarak çiçeklenme döneminden, yani ilkbahar ekinoksundan önce ve dolayısıyla kış aylarında türemiştir. Aslında ocak ayının sonunda çiçek açmaya başlar. Kardelen çiçeği, kıştan sonra yeryüzünden filizlenen ilk çiçeklerden biridir. Kardelen aynı zamanda “Sabah Yıldızı” olarak da adlandırılır, çünkü o, kışın sonunda, çoğu zaman, toprak hala ince bir kar tabakasıyla kaplıyken ortaya çıkan çiçektir.

Kardelen’in Anlamı

Karın ortasında açan kardelen çiçeği

Kardelen çiçeği saf beyaz rengiyle ilişkilendirilen saflığın bir sembolüdür. Ayrıca bir umut sembolüdür. Çiçek dilinde, hayatın ve umudun yanı sıra, erdem ve iyimserlik anlamını da üstlenirler. Kardelen vermek genellikle tebrik etmek veya yeni bir başlangıç ​​için iyi niyetler dilemek anlamına gelir, hatta düğünlerde odaların dekorasyonu olarak ve hatta düğün töreninde yaygın olarak kullanılırlar.

Kardelen çiçeği aynı zamanda bir sebat sembolüdür, sıfırın altındaki sıcaklıklara bile dayanmayı başarır ve yine de ilkbaharda yaprak üretmeye ve ardından tamamen çiçek açmaya devam eder. Ancak kardelen çiçeğinin anlamı ülkeden ülkeye değişebilir. Örneğin, Büyük Britanya’da kardelen tamamen zıt ve kötü bir alâmete işaretti. Çan şeklinden dolayı ölümün habercisi olarak kabul edildi ve bu nedenle kötü şansa açılan bir kapı olarak kabul edildi.

Kardelen Çiçeği Efsaneleri

Kardelen çiçeği hakkında bir çok efsane ortaya atılmıştır. Bu efsaneler arasında en çok bilinen Adem ile Havva efsanesidir.

Kardelen çiçeği

Bir efsaneye göre, Adem ve Havva cennetten kovulduklarında çorak, karanlık ve soğuk bir diyarda dolaştıklarını, ta ki Havva’nın acısına acıyan bir melek yere çarpar çiçeğe dönüşen kar taneleri üfleyene kadar. O çiçekler daha sonra kadına umut verdi. Bu efsaneden bir yaşam ve umut sembolü olarak Kardelen efsanesi doğdu.

İlginizi Çekebilir  Orkide Çiçeği Anlamı

Bir diğer efsane ise Kış ve İlkbahar arasında ki çekişmeden çıkan bir efsanedir.

Kışın ocak ayı başında, Kış Cadısı’nın Bahar Perisine yol vermek istemediği söylenir. Peri, acımasız bir mücadelede kendini kesti ve kara bir damla kan düştü. Kan, perinin zaferini simgeleyen bir anda kardelenlere dönüştü… Martisor’un birçok hikayesinde, çiçeğin bakir beyazlığı her zaman tutkulu aşkın kan kırmızısı ile ilişkilendirilir.

Kardelen çiçeği gibi bir çok çiçeğin anlamı vardır. Anlamlarının yanı sıra hikayeleri ile de kalbimizi fetheden çiçekler vardır. Bunlardan bir tanesi de Lale Çiçeğidir. ” Lale Çiçeği Özellikleri ” yazımızdan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

One thought on “Kardelen Çiçeği Anlamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir