Kraton Çiçeği

Konu İçeriği

Latince adı Codiaeum variegatum olan Kraton çiçeği, rengârenk kraton ve mucize çalı olarak da bilinir. Sütleğengiller familyasına ait olan renkli çalının asıl yeri Güneydoğu Asya’dır. Dünya çapında da subtropikal ve tropikal bölgelerde popüler bir park ve bahçe bitkisidir.

Kraton çiçeğinin birçok çeşidi vardır, yapraklarının yüksekliği, şekli ve rengi bakımından farklılık gösterirler. Doğal ortamında, yaprak dökmeyen ve dik bir çalıdır ve iki metre yüksekliğe ulaşabilirler.

Kraton Çiçeği Bakımı

Kraton Çiçeği bakımı hakkında gerekli önerileri takip eder çiçeğinizin bakımını yapabilirsiniz.

Yer

Kraton çiçeği, yaprak rengini geliştirmesi için fazla ışığa ihtiyaç duyar, ancak doğrudan güneşe ihtiyaç duymaz, aksi takdirde renkler solar. Tercihen sabah veya akşam güneşi alan bir yere koyabilirsiniz. Oda sıcaklığının 18 derecenin altına düştüğü yerde bulunmaması gerekir çünkü yaprak dökmeye başlayabilir. Özellikle kış aylarında uzun süre 12 ° C’nin altında yolmak istemez.

Sulama

Kraton çiçeğini sularken toprağın kurumasına izin verilmelidir. Yalnız toprağın tamamen kurumamasına dikkat etmelisiniz. Aşırı sulamadan da kaçınmalısınız. Aşırı sulama köklerin çürümesine ve yaprakların dökülmesine neden olabilir.

Yapraklara düzenli olarak su püskürtülmesinin yanı sıra ara sıra nemli bir bezle silinmesi önerilir. Bu işlem ile nem artar ve aynı zamanda biriken tozu da gidermiş olursunuz.

Kraton Çiçeği

Gübreleme

Yıl boyunca kraton çiçeğinin beslenmesi yapılmalıdır. Yaz aylarında kraton çiçeğinizin sulama suyuna düşük dozda sıvı gübre ekleyip haftada bir kez verebilirsiniz. Kış aylarında ise 3 yada 4 haftada bir gübre uygulaması yeterlidir.

Çoğaltma

Kraton çiçeğinin çoğaltılması, köklendirme kesimleri ile gerçekleştirilir. Uç kesimler, yüksek nemde ve 24-25 ° C toprak sıcaklıklarında köklenir daha sonra ekilir.

Çiçeklenme

Kraton çiçeğinin, çiçeklenme dönemi genellikle yaz aylarında görülür. Bir salkım halinde toplanan çiçekler, yaprak dallarından çıkar.

İlginizi Çekebilir  Dua Çiçeği Bakımı

Budama

Kraton çiçeğinin budanmasına gerek yoktur.

Saksı Değişimi

Kraton çiçeğinin saksı değişimi genellikle ilkbaharda yapılır. Büyük bitkiler her 2-3 yılda bir daha büyük bir saksıya ekilir ve verimli toprak ile doldurur.

Hastalıklar ve Zararlılar

Çok soğuk ve kuru havalarda, yaprak dökülmesine ve kratondaki örümcek akarlarının oluşmasına ve thrips istilasına neden olabilir.

Evde bakabileceğiniz bir çok çiçek vardır. Onlardan bir tanesi de Areka palmiyesidir. ” Areka Palmiyesi Bakımı ” hakkında bilgi sahibi olmak için linke tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir