Atlas Çiçeği

Konu İçeriği

Atlas kaktüsü ve orkide kaktüsü olarak da bilinen atlas çiçeğinin bilimsel adı Epiphyllum’dur. Huni şeklinde açan çiçekleri ile görsel bir şölendir. Mor, pembe, beyaz, sarı ve kırmızı renkleri ile bir kişinin vazgeçilmez bitkisi haline gelmiştir. Özellikle beyaz çiçekli çeşitler genellikle güçlü bir kokuya sahiptir. Atlas çiçeğinin orijinal türleri gece çiçek açarken, ticareti yapılan yaprak kaktüs çeşitleri gündüz çiçek açar. İyi bakım ve en uygun koşullarla yılda birkaç kez çiçek açarlar.

Her çiçekte olduğu gibi kaktüsün de bir anlamı vardır Kaktüs Çiçeği Anlamı yazımızdan detayları öğrenebilirsiniz.

Atlas Çiçeği Bakımı

Atlas çiçeği kaktür ailesini ait olsa da yer, toprak ve bakım yönünden diğer kaktüslere göre daha farklı bir bakım ihtaçları vardır. Atlas çiçeği bakımı detaylarını yazımız da bulabilirsiniz.

Yer

Atlas çiçeği doğrudan güneş ışığı almayan sıcak ve aydınlık bir yeri sever. Dinlenme dönemlerinde 8 ila 15 santigrat derece arasındaki bir yerde serin tutmalısınız. Bu dönemde içerde bakabilirsiniz. Yaz aylarında ise balkonda bakabilirsiniz. Ancak doğrudan güneşli yerlerden kaçınmalısınız.

Toprak

Atlas çiçeğinin toprağı sıradan bir toprak olmamalıdır. Kullandığınız toprak özellikle atlas çiçöeği için hazırlanmış toprak veya orkide toprağı olabilir. Humus bakımından zengin, iyi drene edilmiş topraklar tercih ederseniz bitkinizi daha mutlu etmiş olursunuz.

Sulama

İlkbahardan sonbahara kadar büyüme döneminde atlas çiçeğini daha sık sulamalısınız. Çünkü diğer sulu kaktüslerden çok daha fazla suya ihtiyaç duyar. Tomurcukları oluşur oluşmaz bolca sulama yapmalısınız. Bitkinin toprağı sulu değil nemli olmalıdır.

Gübreleme

Atlas çiçeğini Mart ayından Ağustos ayına kadar olan dönemde iki haftada bir ona özel olan gübresi ile gübrelemelisiniz. Sıradan bir bitki gübresi kullanacaksanız, dozajın yarısı yeterlidir. Kaktüs gübresi çok fazla azor içerdiğinden uygun değildir.

Atlas çiçeği

Budama

Atlas çiçeği çok büyük ve gür hale geldiyse, onu kesebilirsiniz. Çiçek başının altındaki ölü çiçekleri çıkarmalısınız.

İlginizi Çekebilir  Guzmanya Çiçeği Bakımı

Hastalıklar ve zararlılar

Atlas çiçeği sağlam bir bitkidir. Bazen etli böcekler tarafından istila edilebilir.

Atlas Çiçeği Çeşitleri

Atlas çiçeğinin bir kaç farklı türü vardır. Bu türlerden bazıları şunlardır;

  • Balık kılçığı kaktüsü (Epiphyllum anguliger)
  • Crenate orkide kaktüsü
  • Epiphyllum ackermannii
  • Epiphyllum cv. fruhlingsgold
  • Kaudupul
  • epiphyllum phyllanthus
  • Epiphyllum tokayı
  • Epiphyllum gaertneri
  • Epiphyllum platycarpum
  • Epiphyllum truncatum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir