Hazeran Çiçeği

Konu İçeriği

Hazeran Çiçeği yazın çiçek açan klasik çiçeklerden biridir. Dik büyüme ve rengarenk çiçeklerle, çok yıllık çalılar her yıl bahçede keyifle izlenebilir. Botanik adlandırılması Delphinium’ dur ve düğün çiçeği ailesine (Ranunculaceae) aittir. Delphinium Yunancadan gelir ve “delphis” kelimesini içerir. Aslında, mahmuzlu çiçek tomurcukları yunusa benzerlik gösterdiği için bu isim verilmiştir. Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Afrika’nın ılıman enlemlerinde yaklaşık 500 farklı türü bulunur. Görüntüsü açısından aslanağzı çiçeğine benzetebilirsiniz ama ikisi bambaşka çiçeklerdir. “Aslanağzı Çiçeği ” hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

Hazeran Çiçeği Bakımı

Hazeran çiçeğinin bakımı kolaydır ekstra özel bir bakıma ihtiyacı yoktur. Özel bakım gerektirmese de nasıl bakmanız gerektiğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yer

Hazeran çiçeğinin iyi gelişmesi için güneşli, sıcak ve korunaklı bir yere ihtiyacı vardır. Aksi takdirde, özellikle uzun çeşitlerde çiçek sapları rüzgârdan yarılabilir. Mümkünse çiçeğin ayağı gölgede olmalıdır. Köklerde tam güneş ideal değildir.

Sulama

Yeni kökler oluşana hazeran çiçeği yeni yerine alışana kadar, sulamanın gerektiği gibi yapılması önemlidir. Çiçeklenmeden kısa bir süre önce, çok fazla suya ihtiyaç duyar, bu nedenle yağış olup olmadığına ve bitkinin büyüklüğüne bağlı olarak her 3-4 günde bir sulama gerekebilir. Sulama işlemi başına en az 5 litre gereklidir, çünkü küçük dozlar kök bölgesine ulaşmaz. Tekrar sulamadan önce, toprağın yeterince kurumuş olup olmadığını kontrol edin, çünkü durgun nem asla hakim olmamalıdır. Fazla nem bitkileri zayıflatır ve köklenmeyi zorlaştırır. Yaz ortasında sabahın erken saatlerinde sulama yapmak en uygunudur. Göze hoş görünmeyen yanıklara neden olabileceğinden yapraklar veya çiçekler üzerinde sulamaktan kaçının. Akşamları sulamanın dezavantajı ise nemin mantar hastalıklarına yol açmasıdır.

Toprak

Hazeran çiçeğinin ekili olduğu toprağın PH değeri 6.5 ile 7.4 arasında olmalıdır. Ayrıca toprağın hafif alkali, humus açısından zengin, besin açısından zengin olması da önemlidir.

Hazeran Çiçeği

Gübreleme

Bu çiçeği yeterince gübrelemeniz önemlidir. İlkbaharda organik gübre ile gübreleme ve ardından Haziran’dan Temmuz’a kadar organik doğal gübre ile gübrelemenin etkili olduğu söylenmektedir. İkinci gübreleme, toprak yaşamını ve humus oluşumunu uyarır.

İlginizi Çekebilir  Kalanchoe Çiçeği Nasıl Canlandırılır?

Çoğaltma

Hazeran çiçeğinin çoğaltma işlemi genellikle bölünerek yapılır. Sonbaharda bitkiyi bir kürekle kazın ve köksapı ikiye bölün. Bölümleri yeni yerlerine ekebilirsiniz.

Hastalıklar ve zararlılar

Hazeran çiçeği genellikle salyangozlar tarafından istila edilir. Bitkiyi bu salyangozlardan korumak gerekir özellikle genç sürgünlerin korunması gerekir. Toz halinde küf ve bakteri siyahlığı da onları rahatsız edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir