Tavşan Kulağı Çiçeği Bakımı

Konu İçeriği

Tavşan kulağı çiçeğinin diğer adı Siklamen çiçeğidir. Siklamen (Cyclamen), Primulaceae familyasından (son sınıflandırmalara göre Myrsinaceae) çiçekli bir bitkidir. Akdeniz havzasına ve Ortadoğu’ya komşu ülkelere özgü bir türdür. Siklamen çiçeği, sonbahar ve kış aylarında iç mekanlarda açan güzel çiçeklerden biridir. Güzel görüntüsünün dışında oldukça da uzun ömürlüdür. Kırılgan görünümüne rağmen, siklamen çiçeği soğuğa dayanıklıdır. Siklamen yetiştiriciliği özel bir dikkat gerektirmez, ancak bitkiyi ve ihtiyaçlarını iyi bilmek gerekir.

Sulama

Tavşan kulağı çiçeği, fazla su ve durgunluktan kaçınarak düzenli olarak sulamalısınız. Küf oluşumunu önlemek için aşırı su ve su durgunluğundan kaçınmaya dikkat edilmelidir. Küfü önlemek için birde yaprakları ve çiçekleri ıslatmaktan kaçının. Sulama arasında toprağın çok uzun süre kuru kalmamasına dikkat edin ve tabaklardan suyu alın.

Pembe siklamen çiçeği

Sıcaklık

Siklament çiçeği, serin bir iklimi tercih eder, çok sıcak veya soğuğa tahammül etmez ve donlara da tahammül edemez. İdeal sıcaklık 6 ° C ile 18 ° C arasındadır. Bahçe, teras veya balkonda kesinlikle doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Güneşli veya kısmi gölgeli alanları seçmek ve rüzgar ve cereyandan korumak gerekir.

Gübreleme

Tavşan kulağı çiçeğini ayda bir kez gübreleyin,solmuş yaprak ve çiçeklerin varlığını fark ettiğiniz anda onları temizleyin. Bu işlem, bitkiyi güçlendirecek ve yeni tomurcukların oluşmasını sağlayacaktır.

Toprak

Organik maddeler bakımından zengin ve iyi drene edilmiş bir toprağı tercih etmelisiniz. Saksıda ekimi seçerseniz, durgunluklar oluşmadan toprağın süzülmesine izin verdikleri için pişmiş toprak kullanabilirsiniz.

Ekim

Tavşan kulağı çiçeğinin ekimini, Ekim – Eylül ayları arasında yapmalısınız.

Çoğaltma

Çoğaltma işlemi, Temmuz ayında tohumla veya ilkbaharda yapılarak, yumruların bölünmesiyle gerçekleştirilebilir.

Hastalıklar ve Parazitler

Tavşan kulağı çiçeğinin düşmanları, küf iltihabı veya gri küf, kök, yaka ve yumru çürüklüğü, akarlar, bazı lepidoptera türleri ve kırmızı örümcektir.

İlginizi Çekebilir  Şeflera Çiçeği Bakımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir