Benjamin Çiçeği Bakımı

Konu İçeriği

Benjamin çiçeği, aynı cinsten olan diğer bitkilerin çoğu gibi, Hindistan’dan Filipinler’e, Avustralya’dan Güneydoğu Asya’ya kadar bir çok yerde bulunur. İri parlak yeşil yaprakları ile çok güzel bir bitkidir. Dış mekanda bakmak istemiyorsanız, iç mekanda da bakabilirsiniz. Benjamin çiçeği bakımı hakkında ki detaylar yazımızın devamında yer almaktadır.

Evinize yeşillik katıp, havanızı değiştirebilecek bir başka çiçek ise Kauçuk çiçeğidir. ” Kauçuk Çiçeği Bakımı ” yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz.

Sulama

Bir ağaç olarak ekili olan Benjamin, sıcağa bağlı olarak yazın sık sulanması gerekir, kışın daha az sulanması yeterli olacaktır. Saksıda bakmayı tercih ediyorsanız bitkileri orta derecede sulayabilirsiniz. Sulamalar arasında toprağın kurumasına izin vermeniz gerekir ve kışın haftada birkaç kez yapraklara su püskürtebilirsiniz.
Benjamin Ficus, mevsim değişikliklerini yani sıcaklık ve ışık değişimlerini algıladığında, yapraklarının bir kısmını tamamen normal bir şekilde kaybedebilir.

Benjamin ficus ağacı

Yer

Benjamin bitkisi, dışarıdaysa soğuktan korunması gerekir. İç mekanlarda 18-22 ° C sıcaklıkta, kışın 15 ° C’nin altına düşmeyecek şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Benjamin çiçeği, bir pencerenin yanında, parlak ışıkta, doğrudan güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin ve soğuk hava akımlarından koruyun. Benjamin bitkisinin, ışığa doğru olan kısmı eğilme eğiliminde olacaktır.

Toprak

Benjamin Ficus, humus bakımından zengin, nemli ve iyi drene edilmiş topraklarda iyi şekilde büyür.

Gübreleme

Çiçek büyümesinde, besin ve organik madde bakımından zenginlik önemlidir. Benjamin çiçeğine, yavaş salınan gübre kullanabilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında iki haftada bir gübre verebilirsiniz.

Budama

Benjamin çiçeğinin saksı da budanması, ilkbaharda veya kışın sonunda yapılır. Ancak ficus benjamin dayanıklıdır ve diğer zamanlarda da budanırsa sorunsuz bir şekilde hayatta kalabilir. Bakım budamasını yapmak için, her bir dalın güzel bir yaprağından birkaç inç yukarısını kısaltın. Ayrıca ölü, yapraksız dalları budamayı da unutmayın.

İlginizi Çekebilir  Areka Palmiyesi Bakımı

NOT: Tüm ficus ağaçlarının özü zehirlidir ve bazı insanlarda cilt tahrişine neden olabilir. Ayrıca zemini lekeleyebilir, çalıların etrafına bir muşamba serebilir, bu da kesimlerin toplanmasını kolaylaştırır.

Çiçeklerle huzur buluyor ve çiçek bakmayı seviyorsanız, birçok çiçek bakımının yer aldığı ” Çiçek Bakımı ” kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir