Lisyantus Çiçeği

Konu İçeriği

Lisyantus veya Eustoma Kuzey Amerika’ya özgü bir çiçek türüdür. Teksas, Nebraska, Nevada ve Colorado eyaletlerinde, çöl ve kırlardaki nehir yataklarında büyür. Nehir yataklarında büyüdüğü için çayır yılanı olarak da söylenir. Ayrıca Lisyantus çiçeği, centiyana (Gentianaceae) familyasından bir cinstir. Gelin buketleri, kutlamalar ve etkinlik alanlarının süslemelerinde en çok kullanılan çiçeklerden birisidir.

Lisyantus çiçeği, beyaz, krem, mavi, pembe, mor ve somon renklerinde olabilir. Hatta bazı çiçeklerin çok renkli yaprakları vardır. Lisyantus çiçeğinin yaprakları sadece çok renkli değil, aynı zamanda çok narin ve incedir. Bu yüzden bu çiçeğe dikkatli davranmalısınız. Lisyantus çiçeğinin güzel görüntüsü dışında zarif bir anlamı da vardır. ” Lisyantus Çiçeği Anlamı ” yazımızdan Lisyantus çiçeğinin anlamını öğrenebilirsiniz.

Lisyantus Çiçeği Bakımı

Genellikle kesme çiçek olarak satılan Lisyantus çiçeğinin suyunu sık sık değiştirmeye özen gösterirseniz en az 10 gün vazoda bakabilirsiniz. Eğer kesme çiçek olarak bakmak istemiyorsanız saksıda bakmak istiyorum diyorsanız işte size bir kaç bakım önerisi.

Yer

Lisyantus çiçeği güneşli yerleri seven bir çiçektir. Soğuk hava akımlarından uzak, sıcak, güneşli bir yere koyarsanız ve yerinden hoşlanırsa güzel çiçek açar. Isıya ve neme ihtiyaç duyan Lisyantus çiçeği ve 5 ° C’nin altındaki sıcaklıklara dayanamaz,

Sulama

Lisyantus çiçeğini yazın düzenli olarak sulamalısınız. Toprağın kurumasını beklememelisiniz toprak her zaman nemli kalmalıdır. Bitkinin susuz kaldığını sarkan yapraklarından anlayabilirsiniz. Kışın ise sulamaları azaltabilirsiniz.

Ekim

Lisyantus çiçeği ekmek istiyorsanız hava sıcaklığının, 13 ile 15 ° C arasında değişen bir sıcaklık olması gerekir. Kasım ve Şubat ayları arasında yapılmalıdır. Çiçeklenme dönemi Mayıs ayından Eylül ayına kadardır.

Gübreleme

Lisyantus çiçeğine yaz aylarında yani Haziran’dan Ağustos sonuna kadar haftada bir çiçekli bitkiler için özel bir gübre ekleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Tül Veya Kuşkonmaz Çiçeği

Budama

Lisyantus çiçeğinin budanmaya ihtiyacı yoktur. Yeni çiçeklerin ortaya çıkmasını teşvik etmek için solmuş çiçekleri çıkarmalısınız.

Hastalıklar, Zararlılar ve Parazitler

Aşırı sulama ve suyun rahat süzülmemesi, gövdelerinin tabanında kök çürümesine neden olabilir. Açık hava yetiştiriliyorsa yaprak bitleri istilasına uğrayabilir.

Lisyantus Çiçeği

Lisyantus Çiçeğinin Vazoda Bakım İpuçları

Lisyantus çiçeği genellikle kesme çiçek olarak daha çok tercih edilir. Uzun ömürlü evinize güzellik katmak isterseniz işte size vazoda Lisyantus çiçeğinin bakım ipuçları.

  • Temiz bir vazo, tercihen cam kullanmalısınız.
  • Sapları bir açıyla dikkatlice budayın veya kesin.
  • Alt yaprakları suya batırmamaları için çıkarın.
  • Kesilmiş çiçek besinleri eklenmiş temiz musluk suyu kullanın.
  • Çiçekleri doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın.
  • Solmuş çiçekleri çıkarın.
  • Düzenli olarak vazoya su ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir