Bodrum Papatyası

Konu İçeriği

Afrika papatyası olarak da bilinen bodrum papatyasının bilimsel adı “Osteospermum fruticosum” dur. Bodrum papatyaları beyaz, pembe, kırmızı veya mor renkli gösterişli çiçeklerdir ve çok yıllık bir bitkidir. Bodrum papatyası Güney Afrika’ya özgüdür ve ayçiçeği ailesine (Asteraceae) aittir. Yaz boyunca saksılarda yada bahçelerde ekilen en yaygın çiçekler arasındadır. Bodrum papatyasının çiçekleri sadece güneşte açılır. Çiçeklenme zamanı Mayıs ayından Eylül ayına kadardır.

Bodrum Papatyası Bakımı

Bodrum Papatyası bakımı oldukça kolaydır. Ancak bakım, yer seçimi ve toprak tipindeki hatalar ölümcül sonuçlar doğurabilir. Aşağıda ki bakım talimatlarını uygularsanız çiçeğinin oldukça güzel bir çiçeklenme dönemi yaşayacaktır. Papatyaların bir çok çeşidi vardır. Felisya Çiçeği de onlardan bir tanesidir. Mavi papatya olarak bilinen Felisya Çiçeği hakkında detaylı bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

Yer

Bodrum papatyası, Güney Afrika çiçeği olduğu için sıcak bir yeri tercih eder. Ancak daha az çiçek verme koşulu ile daha az güneş ile kısmen gölgeli yerlerde de yetiştirilebilir. Şiddetli yağmur alan yerlerden uzak tutmalısınız.

Toprak

Bodrum papatyasının toprağının alt kısmı geçirgen olmalıdır ve asla çok ıslak olmamalıdır. Su birikmesini önlemek için alt tabaka çeyrek kum ile karıştırılabilir. Ayrıca sağlıklı çiçekler vermesi için humuslu ve besin açısından zengin bir toprak kullanmalısınız.

Sulama

Bodrum papatyası eşit şekilde nemli tutulmalıdır. Bu bitki ısı ve kuraklık ile baş edebilir fakat fazla su ile baş edemez. Bu yüzden sulama yaparken dikkatli olunmalıdır.

Bodrum Papatyası

Gübreleme

Bitkinin bol ve sağlıklı çiçek açması için ek besin kaynağına ihtiyacı vardır. Gübre kullanımı özellikle büyüme aşamasında, tercihen her iki ile dört haftada bir gereklidir. Bu aralıkta, dinlenme aşaması başlayana kadar genellikle Ağustos ayına kadar gübreleme yapılır.

İlginizi Çekebilir  Yuka Çiçeği Bakımı

Budama

Bodrum papatyasının solmuş çiçekleri ve yaprakları alınması gerekir. Böylelikle büyümeyi teşvik etmiş olursunuz.

Hastalıklar ve Zararlılar

Bodrum papatyası genel olarak dayanıklı bir bitki olarak görülse de zaman zaman hastalık ve zararlılar da ortaya çıkabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir