Hüsnüyusuf Çiçeği

Konu İçeriği

Hüsnüyusuf Çiçeği karanfil ailesine ait olan bir karanfil çeşididir. Bilimsel adı Dianthus barbatus’dur ve Carophyllaceae familyasına aittir. Hüsnüyusuf çiçeği, genellikle bir yıllık veya iki yılda bir yetiştirilen, orta ve güney Avrupa’ya özgü çok yıllık otsu bir bitkidir. Genelde şairlerin karanfili ve Hoş William olarak da adlandırılır. Çiçeklerin birçok rengi vardır: kırmızıdan pembeye, beyazdan sarıya bir çok renkte görebilirsiniz. Bitki ilkbahardan yaz sonuna kadar ve hatta sonbahara kadar çiçek açar, düz renklerde demet halinde toplanan veya çeşitli tonlarda alacalı küçük çiçekler üretir. Çiçekler yenilebilir ve tıbbi özelliklere sahiptir. Daha öncede bahsettiğimiz gibi hüsnüyusuf çiçeği karanfil çiçeğinin alt türüdür ve karanfil çiçeğinin anlamı hakkında detaylı bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

Hüsnüyusuf Çiçeği

Hüsnüyusuf Çiçeğinin bakımı kolaydır. Aşağıda verilen talimatları yerine getirdiğinizde çok güzel bahar çiçeklerine sahip olabilirsiniz.

Yer

Hüsnüyusuf çiçeği güneşi ve ışığı seven bir çiçektir. Bitkinin daha iyi büyümesini ve yaz boyunca çiçek üretmesini için güneş alması gerekir. Ilıman iklime sahip bölgelerde, yıl boyunca daha az da olsa bazı çeşitler çiçek açar. Özellikle bahar aylarında güneşli yerleri tercih etmelisiniz. Yaz sıcağının gelmesiyle birlikte, bu bitkinin birkaç saat gölgede kalması ve günün en sıcak saatlerinde doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması iyidir.

Sulama

Hüsnüyusuf çiçeği toprak kuru iken düzenli olarak sulanması gerekir. Sulamada dikkate alınması gereken en önemli husus, özellikle saksıda yetiştirilen çiçeklerde su baskını olmaması gerekir. Nem, aksine kuru bir atmosferi tercih eden bir karanfil dostu değildir.

Toprak

Hüsnüyusuf çiçeği gevşek toprakta, organik maddece zengin ve çok iyi drene edilmiş, asit olmayan toprakları tercih ederler. Dengeli bir saksı toprağı, kum ve yaprak saksı toprağından oluşan bir bileşik kullanabilirsiniz.

Hüsnüyusuf çiçeği

Gübrelemek

Hüsnüyusuf çiçeğini Mart ayından Ekim ayına kadar, güçlü gelişme ve daha bol çiçeklenmeye olanak sağlamak için sulama suyunda her 10-15 günde bir çözünen çiçekli bitkiler için gübre ilave edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Kapalı Çuha Çiçek Türleri Bakım İpuçları

Hastalık ve Zararlılar

Hüsnüyusuf çiçeği, hastalığa dayanıklı bir çiçek değildir. Mantar ve parazitlerin saldırılarına uğrayabilir. Ayrıca toz halinde küf veya külleme olabilir bunun nedeni de pas, sıcak ve nemli mevsim, aşırı sulama veya yetersiz havalandırılan alanlardan kaynaklanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir