Kahkaha Çiçeği

Konu İçeriği

Kahkaha çiçeği Asya ve Amerika tropikal ülkelerine özgü bir çiçektir. Bu çiçek, gündüzsefası, tarla sarmaşığı veya sabah sefası olarak da bilinir. Bilimsel adı Ipomoea’dır bu isim iki Yunanca terimden türemiştir: “ipos” (solucan) ve bu bitkilerin saplarının oynaklığından dolayı “homoios”.

Gündüz sefası yaz boyunca çiçek bolluğunu sergiler. Kahkaha çiçeği Convolvulaceae familyasındandır ve “çan” olarak bilinen parlak renkli çiçekleri olan bir bitki cinsidir.

Kahkaha Çiçeğinin Özellikleri

Kahkaha çiçekleri, boyları 3-4 metreye kadar genişleyebilen uçucu veya tırmanan gövdeli bitkilerdir. Yapraklar trilobat, oval veya kalp şeklinde olabilir. Çiçekler yazdan sonbaharın sonlarına kadar uzanır ve göz kamaştırıcı renklere sahip büyük çiçeklerdir ve beyazdan maviye, kırmızıya, mordan ve aynı tonların farklı tonlara renkte çiçekleri vardır.

Çiçekler sadece sabah açılır, öğlenden sonra kapanır bu yüzden adı gündüz sefası olarak anılır. Bu türün istisnası, akşamları çiçek açan ve sabahları kapanan, gece kelebeklerini çeken beyaz çiçekleri olan Ipomea bonae-noctis’tir. Kahkaha çiçeğine görünüş olarak benzeyen Alev çiçeğinin bakımı hakkında bilgi almak için ” Alev Çiçeği ” yazımızı okuyabilirsiniz.

Kahkaha çiçeği yada gündüz sefası çiçeği

Kahkaha Çiçeğinin Bakımı

Kahkaha çiçeğinin bakımı kolaydır. Bakım talimatlarına uyduğunuz sürece oldukça güzel çiçekler elde etmiş olursunuz.

Yer

Kahkaha çiçeği, yüksek sıcaklıklara ve güneş ışığına alışkındır. Gündüz sefası sadece ılık ve tam güneşli yerlerde iyi gelişir. Ayrıca bahçede rüzgardan korunaklı yerde durmalıdır.

Sulama

Kahkaha çiçeği genellikle kuraklığı tolere eder, ancak bol çiçek açması için düzenli olarak sulanması ve tekrar sulamadan önce toprağın birkaç gün kurumasına izin verilmesi önerilir. Kışın sulama sayısı azaltılmalıdır ve bitkinin çürümesini önlemek için toprağın neredeyse kuru bırakılması tercih edilir. Yazın sıcakla birlikte yaprakların fısfıs ile nemlendirilmesi, ancak çiçeklerin ıslatılmaması tavsiye edilir.

İlginizi Çekebilir  Yasemin Çiçeği

Çoğaltma İşlemi

Gündüz sefası çiçeği tohumla çoğaltılabilir. Nisan ayında veya Mayıs ayında ekme işlemini yapabilirsiniz.

Gübreleme

Kahkaha çiçeğinin beslenmesi iyi bir şekilde olmalıdır. Çünkü bu sayede çiçeklerini sağlıklı bir şekilde açar. Haftada bir sulama suyuna sıvı gübre ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir