Küpeli Çiçek Bakımı

Konu İçeriği

Küpe çiçeği, Yeni Zelanda ve Güney Amerika’ya özgü, sarkık dalları ve şişe yeşil yaprakları olan yaprak döken çalılardır. Küpe çiçeği, Zelanda ve Güney Amerika’ya özgü olan bir çiçektir, pembe, kırmızı ve mor, tek veya çift tonlarında muhteşem renklere sahiptir. Küpe çiçeği bakımı zor bir çiçek değildir.

Küpeli Çiçeği Yeri Nasıl Olmalı ?

Küpe çiçeğini güneş ışığından uzakta, serin ve aydınlık yere yerleştirmelisiniz. Çünkü yoğun sıcağa ve aşırı kuru iklime tahammül edemez hatta birkaç saat içinde solmasına neden olabilir. Yazın açık havada yetiştirilebilir, kışın ise 5 ° C’nin altındaki sıcaklıklara çok duyarlı olduğu için serada veya evde bakılmalıdır.

Sulama

Küpe çiçeği her zaman nemli olan toprakları seven bir bitkidir, bu nedenle özellikle yaz aylarında sık ve bol sulanması gerekir. En sıcak dönemlerde küpeli çiçeği günde en az bir kez sulanmalıdır. Su ve kireçli topraklarla temas ettiğinde zarar gören bir bitkidir; bu nedenle asidofilik bitkiler için toprak kullanılmasını gerekir. Saksı bitkisinin bir tabağı varsa, tabakta su kalmamasına dikkat etmelisiniz. Tabakta toplanan suyu sulamadan hemen sonra boşaltın. Ancak kışın, yalnızca toprağın kurumasını önlemeye çalışarak sulama azaltılabilir.

Küpeli çiçeği

Budama

Budama, küpeli çiçeğinin büyüme şekline bağlıdır. Sepet bitkilerini asmak için, dallanmayı teşvik etmek ve bitkinin gür kalmasını sağlamak için sapların uçlarını düzenli olarak çıkarın. Kışın saklanan bitkiler için, kışın sonunda veya ilkbaharın başında budama yapmalısınız. Dalları, bir önceki sezonda büyümenin başladığı yere kadar kesin, dal başına iki veya üç yaprak tomurcuğu bırakın. Meyve oluşursa, tohum toplamak istemediğiniz sürece bunları çıkarın.

Gübreleme

Küpeli çiçeğinin çiçeklenme döneminde gübrelenmeye ihtiyacı vardır. Bu aşamada 15 günde bir veya en fazla ayda bir gibi tam suda çözünebilen bir gübre ile gübreleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Latin Çiçeği

Hastalıklar ve Zararlılar

Açık havada yetiştirilen saksı bitkileri veya süs bitkileri nispeten problemsizdir. Sera veya iç mekanda bakılan küpeli çiçeği beyaz sinekler, yaprak bitleri veya et böcekleriyle istila edilebilir. Böyle durumlarda özel ürünler kullanabilirsiniz.

Balkon pervazlarına yada duvara asılabilecek bir diğer çiçek ise Tebih çiçeğidir. ” Tesbih Çiçeği Bakımı ” hakkında bilgi sahibi olmak için linke tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir