Kılıç Çiçeği Bakımı

Konu İçeriği

Kılıç çiçeği şekli ve renk geçişleri ile büyük beğeni toplayan çok yıllık bir türdür. Dik duruşu ve uzun iki renkli yaprakları onu her türlü ev ortamı için zarif ve mükemmel kılar. Kılıç çiçeği evin havasını temizleyen sayısız bitki grubunun bir parçasıdır. Çiçekli bir bitki değildir, ancak yine de çok değerli bir süs bitkisi olarak bakılır ve büyütmesi çok kolaydır. Kılıç çiçeğinin bakımı hakkında merak edilen detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Sıcaklık

Bu güzel kılıç çiçeği baharı veya daha doğrusu ilkbahar sıcaklıklarını sever. Sağlıklı ve sağlam bitkinin büyüdüğünü görmek için sıcaklığı sürekli kontrol etmenin mümkün olduğu ortamlara yerleştirilmesi ve 18 ile 20 ° C arasında salınım yapmasını sağlamak gerekir. Zaten 12 ° C’nin altındaki düşük sıcaklıklar, bu yarı rustik bitkide strese neden olabilir.

Işık

İyi aydınlatılmış ortamlar Kılıç çiçekleri için mükemmeldir. Yarı gölge pozisyonlarını tolere etmesine rağmen, tam güneşe maruz kalmamasına özen göstermelisiniz.

Sulama

Kılıç çiçeği, özellikle yılın soğuk mevsimlerinde büyük miktarlarda suya ihtiyaç duymaz. Genel olarak, normal sulamaya geçmeden önce toprağın tamamen kurumasına izin verilmesi her zaman tavsiye edilir. Yapraklarında su depolayan bir bitkidir, bu nedenle yüksek seviyede toprak nemini muhafaza etmek kesinlikle gerekli değildir.

Çoğaltma İşlemi

Kılıç Çiçeği

Kılıç çiçeğinin çoğaltma işlemi bölünme ile gerçekleşir (en çok önerilen yöntem). Zor bir işlem değildir, ancak bitkiye zarar vermemek için çok dikkatli hareket etmeniz önerilir. Kılıç çiçeğinden 10 cm kadar kesip toprağa dikip çoğaltma işlemini yapabilirsiniz.

Gübreleme

Tercihen sıvı olan gübre, sulamada kullanılan su ile birlikte ilkbahardan yaza kadar bitkiye verilmelidir. Belirtilen dönemde her 15/20 günde bir müdahale edilirken, kış aylarında döllenme gerekli değildir.

İlginizi Çekebilir  Açelya Çiçeği Bakımı

Budama

Kılıç çiçeği ve aynı cinse ait diğer tüm türlerin belirli bir budama işlemine ihtiyacı yoktur. Yapılması gereken tek şey zarar görmüş kısımları ve kuru yaprakları çıkarmaktır. Ayrıca bitkinin parazitlerin saldırısına uğramış veya hasta olan küçük bir kısmını bile temiz bir kesimle çıkarmak mümkündür, böylece tehdidin yayılmasını ve tüm bitkiyi etkilemesini engeller.

Saksı Değişimi

Kılıç çiçeği için kullanılacak kap yeterince derin olmalı ve bir süzme altlığı içermelidir. Belirli bir şekilde belirli ve dengeli topraklara ihtiyaç duymaz. Saksı değişimi, her iki veya üç yılda bir, bir öncekinden biraz daha büyük bir kap kullanılarak ilkbaharda yapılmalıdır.

Parazitler ve Hastalıklar

Kılıç çiçeği, asmanın etli böcekleri ve kurtları tarafından saldırıya uğrayabilir, ancak bu bitki için en büyük tehdit kök çürüklüğüdür. Bu, aşırı su ve su durgunluğundan kaynaklanabilir. Yüksek düzeyde toprak nemini korumanın kesinlikle gerekli olmadığını, ancak yalnızca alt tabaka tamamen kuruduğunda sulamalısınız.

NOT: Bitkinin bazı kısımlarını yutmak çok tehlikelidir, çünkü mide çukurunun mukozasında tahrişe, kusmaya ve ishale neden olabilir. Evinizde evcil dostunuz varsa çok dikkatli olmanız önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir