Kaynana Dili Çiçeği

Konu İçeriği

Opuntia microdasys, Opuntia cinsini oluşturdukları kaktüs ailesine (Cactaceae) aittir. Amerika’da yaygın olan bu tür, tüm iklim bölgelerine yayılmıştır. Bu bitki dikenli armut kaktüsü olarak da bilinir. Kaynana dili, Hint İnciri, şeytanın dili, dikenli incir gibi isimlerle de bilinmektedir. Bu kaktüs cinsinin meyveleri de oldukça faydalıdır. Sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, tansiyon hastalıkları ve diyabet hastalıkları gibi bir çok hastalıkta kullanılmaktadır. Meyveleri genellikle, kırmızı, yeşil, sarı ve mor renktedir. Kaynana dili kaktüsünün gövdesine ve kollarına dokunulduğunda kolayca cilde karışan ince tüylerle kaplıdır. Çok fazla can acıtmaz fakat çıkarması zordur.

Kaynana Dili Çiçeği Bakımı

Kaynan dili kaktüsünün bakımı zor değildir. Doğal ortamında boyu bir metreye ulaşabilir. Eğer sizinde bir kaynana dili çiçeğiniz varsa yazımızın devamındaki bakım önerileri oldukça işinize yarayacaktır.

Yer

Dikenli armut bitkisi, doğrudan ışık alan parlak yerleri sever. Kuru ısı onun için çok iyidir, bu yüzden kışı iyi bir şekilde ısıtmanın yakınında geçirebilir. Yazın ise balkon veya bahçede olabilirler. Öğle ve ikindi saatlerinin sıcak yaz güneşini tolere edebilir.

Sıcaklık

Kaynana dili kaktüsü çiçeklerinin gelişimi için 5 ile 10 ° C arasında soğuk ve ılıman bir kış mevkisi idealdir. Kısa bir süre için 1 ° C de de yaşayabilir. Ekim ve Mart ayları arasında, dikenli armut kaktüsünüzün iç mekanda kışlamasına izin vermelisiniz. Kışın, 0 ile 6 derece arasındaki sıcaklıklar idealdir. Kaktüs kışın daha az ışığa ihtiyaç duyar ve bu nedenle daha karanlık yerler için de uygundur. Tekrar ısınırsa, kaktüsü yavaşça dış boşluğuna alıştırın.

Sulama

Sulama yaparken toprağının kurumasını beklemelisiniz. Sulamalar arasında kurumasına izin verilmelidir. Kaktüs kireçli suyu sevmez ve yağmur suyu yada dinlenmiş su ile sulayabilirsiniz. Aşırı sulamaktan kaçınıp kışın sulama aralarını daha da uzatabilirsiniz.

Kaynana dili kaktüsü ve çiçekleri

Toprak

Dikenli armut kaktüsünüzü kaktüs toprağına dikmelisiniz. Alternatif olarak, kendi kompost toprağı, kum, çakıl veya perlit ve hindistancevizi lifi veya turba karışımınızı da kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Kartopu Çiçeği

Gübreleme

Satın aldığınız kaktüsünüzün ilk bir yıl gübrelenmesine gerek yoktur. Kaktüsünüzü mayıs ve eylül ayları arasında ayda bir kez sıvı kaktüs gübresiyle gübreleyebilirsiniz. Yeterince seyreltmek ve köklere zarar vermemek için gübreyi sulama suyuna koymalısınız.

Zararlılar

Kaynana dili kaktüsü, genellikle çok nemli alt tabaka gibi yanlış bakımdan dolayı zararlı böceklerle karşılaşabilir.

Meyveler

Kaktüs meyvelerini sonbaharda alır. Tatlı meyveler çiğ ve pişmiş bir şekilde yenilebilir. Çok lezzetlidir, ancak derisinde dikenler olduğu için dikkatli kullanılmalıdır.

Çoğaltma

Kaynana dili kaktüsünüzü bahar aylarında çoğaltabilirsiniz. Keskin bir bıçakla dikkatlice bir parçasını kesin. Kesimin iyileşmesi için parçanın yaklaşık 2 gün kurumasını bekleyin. Parçayı yaklaşık 2 santimetre derinliğinde kaktüs toprağına yerleştirin. Orada birkaç hafta içinde 20 ile 25 derece arasında kök salmaktadır.
Dikenli armut tohumları tarafından çoğaltılması da mümkündür. Bunu yapmak için, posayı çıkarmak için tohumları iyice yıkayın. Çekirdekler daha sonra nemli bir alt tabakaya yerleştirilir. 20-25 derecede ve aydınlık bir yerde, tohumlar, segmentlerden biraz daha yavaş köklenir.

Kaktüslerinde diğer çiçekler gibi bir anlamı olduğunu biliyor muydunuz? Eğer bilmiyorsanız ” Kaktüs Çiçeği Anlamı ” yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir