Zeze Çiçeği

Konu İçeriği

Zeze çiçeği dünyadaki en sert ev bitkisi olarak kabul edilir. Bu çiçeğin adını Şanslı tüy veya Zamia bitkisi olarak da duymuş olabilirsiniz. Botanik olarak arum ailesine (Araceae) aittir. Bilimsel adı Zamioculcas’dır ve aslen Doğu Afrika ormanlarında yetişen bir bitki çeşididir. Yalnızca yaklaşık yirmi yıldır ev bitkisi olarak kullanılır. Kökeni nedeniyle bitki, kışa dayanıklı değildir buna rağmen bakımı çok kolaydır. İç mekan bitkileri kategorisinde olan zeze çiçeğine istediğiniz yerde (ofis çiçeği, ev çiçeği vs.) bakabilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz birine hediye etmek içinde oldukça güzel bir çiçektir. Bitki hafif zehirli olduğu için çocuklar veya evcil hayvanlar açısından dikkatli olunmalıdır. ” Areka Palmiyesi Bakımı ” hakkında da bilgi sahibi olmak için linke tıklayabilirsiniz.

Zeze Çiçeği Bakımı

Zeze çiçeği sağlam bir bitkidir ve bakımı kolaydır. Sizde evinizde zeze çiçeğine bakmak isterseniz aşağıda ki talimatlara uymanız yeterli olacaktır.

Yer

Zeze çiçeğini normal oda sıcaklığında tutabilirsiniz. Doğrudan güneşin olmadığı bir yer bu çiçek için idealdir. Ancak, zeze çiçeğini asla çok düşük sıcaklıklara maruz bırakmamalısınız ve kışın ısıtılmayan bir yere koymamalısınız. Yaz aylarında ise, Zamioculcas yanan öğle güneşinde değil, doğrudan güneş ışığı almayan aydınlık bir yerde durmalıdır.

Zeze Çiçeği

Toprak

Zeze çiçeği için ideal olan toprak, palmiye toprağı, normal saksı toprağı ve kil granülünün bir karışımıdır. Bu topraklardan birini kullanırsanız oldukça sağlıklı bir çiçek elde etmiş olursunuz.

Sulama

Zeze çiçeği ana vatını nedeni ile susuzluğa dayanıklı bir bitkidir dayanamayacağı tek şey çok fazla sudur. Fazla su basması ile çabucak mahvolabilir. Çok fazla sularsanız önce alt yapraklar sararır. Tüm bitkinin çürümesini önlemek için, güvenli bir yere konumlandırılmalı ve ölçülü bir şekilde sulanmalıdır. Zeze çiçeğini özellikle kış aylarında çok idareli sulaya bilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Ofis Çiçekleri

Gübrelemek

Zeze çiçeği, Nisan ayından Eylül ayına kadar büyüme aşamasında olan bir bitkidir. Her çiçek gibi bu çiçeğinde beslenmeye ihtiyacı vardır fakat aşırıya kaçmamak gerekir. Sulama suyuna eklenen bitki gübrelerinden kullanabilirsiniz. Nisan ayından Eylül ayına kadar bitkiyi dört haftada bir düzenli olarak gübrelemeniz yeterlidir.

Hastalıklar ve Zararlılar

Genellikle zeze çiçeğine zararlılar pek dadanmaz. Sağlam bir bitki olan zeze çiçeği bitki hastalıklarına karşı da oldukça dayanıklıdır. Oluşacak en büyük sorun, çok fazla sulamadan kaynaklanan kök çürüklüğüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir