Saksı Çiçek Sinekleri Nasıl Yok Edilir ?

Konu İçeriği

Evde çiçek bakmak çok zevkli bir iştir. Çiçek bakımı ve görüntüsü insana huzur verir. Ancak küçük sineklerin çiçeklerinize bulaşması hiç iyi bir durum değildir. Çünkü bu sinekler çiçeklerinizi öldürebilir. Fakat bu sinekleri fark ettiğiniz zaman bu istilayı önleyebilirsiniz. Hemde bu işlemleri kimyasal yolla değil tamamen organik bir şekilde yapabilirsiniz. Saksı çiçek sinekleri nasıl yok edilir diye merak ediyorsanız yazımızın devamından detayları öğrenebilirsiniz. Çiçek bakımını seviyorsanız ” Çiçek Bakımı ” kategorimizden bir çok çiçeğin bakım ipuçlarına ulaşabilirsiniz.

Bitki Sinekleri Nasıl Yok Edilir ?

Saksı çiçek sineklerini yok etmek için yapılması gereken bir kaç yöntem.

Çok sık sulamaya dikkat edin

Çiçeklerin fazla sulanması sonucunda topraklarını yosun tabakası oluşabilir. Yaz ve kış aylarında sabit bir ortam sıcaklığı ile birleştiğinde, bu yosun içinde veya çok sık sulamanın ardından toprak yüzeyinde depolanan nem, sinek oluşumuna neden olabilir.

Silisli Toprak

%100 doğal ve toksik olmayan diyatomlu toprak, organik tarımda kullanılan “amorf silika” olarak da adlandırılan doğal bir insektisittir. Diyatomlu toprak, bu kristalleri yutan böceklerde ölümcül hasara neden olan silika kristallerine sahiptir. Böcek bazen birkaç gün hayatta kalabilir, ancak sonunda ölecektir. Kuru olduğundan emin olarak bu tozun bir kısmını uygulama yapılacak yüzeye yayabilirsiniz.

Kendinden Yapışkanlı Tuzak

Bu yöntem kesinlikle saksılarda ve ev bitkilerinde ortalıklardan kurtulmanın en kolay ve en etkili yoludur. Genellikle plastik bir kazıkla desteklenen bu küçük dikdörtgen sivrisinek önleyici, sivrisineklerin yaşadığı yerin yakınında toprağa konulur. Bu madde sinekleri, koku ile çekecek ve yapışkan kağıda yapışacaktır.

Nane ve Fesleğen

Nane ve fesleğen yöntemi genellikle büyüklerimizin kullandığı bir yöntemdir. Fesleğen ve nanenin yaydığı koku, sinekleri bir kaç gün sonra kaçıracaktır.

İlginizi Çekebilir  Mimoza Çiçeği Anlamı

Limon ve Karanfil

Limonunuzu küçük dilimler halinde kesin ve her limon dilimine bir karanfil ekin. Daha sonra limon dilimlerini toprağa yerleştirin. Bir süre sonra sinekler kaçacaktır.

Bir Bardak Su

Sineklerin çoğalmasını önlemek için bir bardak suya ihtiyaç duyabilirsiniz. Çiçeklerinizin orta kısımların yanına yerleştirilmiş suyla dolu bir bardak, birkaç saat içinde bir düzine tarafından boğulan ortalar üzerinde yıkıcı bir etkiye sahiptir.

Beyaz Sinek İstilası Nasıl Yok Edilir ?

Bitkilerde beyaz sinekler

Beyaz sinekler Aleyrodoidea familyasına ait böceklerdir ve bu da, 1500’den fazla canlı alt türe sahip çok büyük bir tür olan homoptera’nın bir parçasıdır. Bu beyaz böcekler yumuşak veya kösele bitkileri yok edebilir ve hastalık bulaştırabilir. Beyaz sinek kelebeğe çok benzer, bu yüzden genellikle beyaz bitki kelebekleri veya beyaz kelebekler adıyla da tanımlanırlar. Bu parazitler aslında gerçek güveler gibi görünebilir, ancak gerçekte yaprak bitlerinin akrabalarıdır, çok daha korkulan ve tehlikelidir.

Beyaz sinekler hızla ürerler ve onları yok etmek zordur. Beyaz sinekler hem iç hem de dış mekanlarda bahçelerde bulunan yaygın zararlılardır. Genellikle yaprakların alt kısmının arkasına saklanırlar ve özleriyle beslenerek bitkinin sararmasına ve zayıflamasına neden olurlar; bitkinin yoğun bir şekilde saldırıya uğradığı durumlarda, ölünceye kadar aşamalı olarak yaprak dökmeye ve zayıflamaya başlar.

Beyaz sinekleri organik ve doğal bir ürünle yok etmek o kadar kolay değildir, çünkü yaprakların alt kısmına yuva yaparlar ve genellikle uygulanan çözümlerden kaçmayı başarırlar. Onlarla savaşmak için önerilen doğal ilaçlar arasında kesinlikle aleurodide öldürebilen neem yağı ve piretrum vardır. Alternatif olarak, parazite karşı itici etkisi olan sarımsak veya acı biber kullanılması tavsiye edilir.

Bununla birlikte, kimyasal böcek öldürücülerin etkisi şu anda en iyi sonuçları veren etkidir: yaklaşık 30 günlük bir süre boyunca yedi günde bir olmak üzere, geçici ilaçlarla yakın tedaviler yapılması önerilir. En çok tavsiye edilen ürünler piretrum içerenlerdir.

İlginizi Çekebilir  Çuha Çiçeği Bakımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir