Erguvan Ağacı ve Çiçeği

Konu İçeriği

Erguvan çiçeğinin bilimsel adı Cercis siliquastrum’dur, Fabaceae (baklagiller) familyasına (taksonomisi) ve Cercis cinsine ait bir bitkidir, ancak aynı zamanda Yahuda Ağacı veya olarak da bilinir.Tüm Akdeniz havzasına özgü, küçük, yaprak döken bir ağaçtır (maksimum yükseklik 10 m, çap 5 m), ince gövdeli, az çok eğik ve kıvrımlı, koyu ve buruşuk kabuğu vardır.

Erguvan ağacının çiçekleri doğrudan dallardan ve gövdeden üretilir. Ancak sadece tüm Akdeniz bölgesinde değil, aynı zamanda tüm Batı Asya’da da, orman kenarında ve seyrek ormanlarda bulunur. Yemyeşil çiçekler çok miktarda nektar ve polen içerdiğinden, özellikle oradaki yerel arıcılar arasında popülerdir.

Erguvan Çiçeğinin Bakımı

Erguvan ağacının bakılması oldukça önemlidir ve saksıda ekime elverişli değildir. Bu nedenle bahçesi olmayanlar için bakımı zordur. Bol pembe çiçekli olması Erguvan ağacının ana özelliklerinden biridir. İyi bakılırsa 100 yıla ulaşabilir.

Erguvan ağacının pembe çiçekleri

Erguvan Ağacı Çiçeklenme

Nisan ayından Mayıs ayına kadar kelebek şeklinde pembe çiçekler üretir. Onlardan yayılan hafif koku dikkat çekicidir.

Erguvan Çiçeği Yer

Erguvan ağacı, çoğu kısmi gölgede, tam güneşi tercih eder. Bu sayede daha iyi çiçeklenir. Ayrıca erguvan çiçeğini rüzgardan korunaklı bir yere dikmelisiniz.

Erguvan Çiçeği Budama

Erguvan ağacı, budamayı tolere eder, ancak zorunluysa yapılabilir. Normalde hem küçük boyutu hem de zarif şekli olduğu için budamaya ihtiyacı yoktur.

Erguvan Çiçeği Gübreleme

Erguvan ağacınızın en önemli büyüme dönemi olan ilk beş yıl, ilkbahar ve sonbaharda organik gübre ve kompost ekleyin. Daha yavaş dağılan granül formundaki gübreleri seçebilirsiniz.

Erguvan Çiçeği Sulama

Erguvan ağacı, özellikle ilk üç yıl düzenli olarak sulamalısınız .

Erguvan Çiçeği Toprak

Erguvan ağacının toprağı genellikle geçirgen, kireçli ve gevşek bir toprak olmalıdır. Bu sayede sağlıklı büyümeye katkıda bulunur.

İlginizi Çekebilir  Ruj Çiçeği

Erguvan Ağacı Hikayesi

Erguvan ağacı

Erguven ağacı tüm Akdeniz bölgesine özgüdür. Bu küçük ağaç, İncil’e göre İsa’ya ihanet eden öğrenci Judas Iscariot hakkındaki efsaneden dolayı ünlendi. Çiçeğin yapraklardan önce çıplak kabuğu görüntüsünü açıklamak için doğan bir ortaçağ efsanesi vardır. Yahuda İskariyot’un bu ağacın altında İsa’ya kader öpücüğünü verdiğini ve daha sonra pişmanlık duyarak kendini orada astığını anlatır. İhanetin hemen ardından, tüm ağacı saran doğal ve yemyeşil mor çiçekler ortaya çıkar. Gözlemciler, ağacın büyük bir utançtan kırmızıya döndüğünü öne sürmüşler. Sonra böbrek şeklinde ve neredeyse yuvarlak olan yaprakları oluşturdu. Bunlar o zamanın gümüş sikkelerine benziyor ve Yahuda’nın zayıfladığı rüşveti tekrar etmesi gerekiyordu.

Erguvan Ağacı Çeşitleri

Erguvan ağacının tüm çeşitleri dikkat çekicidir ve çok süsleyicidir. Bu ağaç, en muhteşem çiçekli ağaçlardan biri olarak kabul edilir. Aşağıda verilmiş olan örnekler en çok tercih edilen Erguvan ağacı çeşitlerindendir.

  • Cercis canadensis güzel beyaz çiçekler verir, Kuzey ve Doğu Amerika’ya özgüdür.
  • Cericis siliquastrum dona karşı çok dayanıklıdır (-15, hatta -17 ° ‘ye kadar)
  • Cercis chinensis soğuğa daha az dayanıklıdır ve -5 ° ‘nin altındaki donlara tolerans göstermez.

Benjamin Çiçeği Bakımı ” hakkında da bilgi sahibi olmak için linke tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir