Medinilla Çiçeği

Konu İçeriği

Filipinler kökenli olan medinilla çiçeği Melastomataceae familyasına ait bir bitkidir. Filipin Adalarına ek olarak Avustralya’nın tropikal bölgelerinde, Madagaskar’da, Malay Takımadaları adalarında ve Afrika’da bulunabilir. Medinilla çiçeği 19.yüzyılın başında Mariana Adaları valisi olan İspanyol yarbay Don José de Medinilla y Pineda’nın adını taşıyor.

Medinilla çiçeğinin mercan gibi sarkık pembe çiçek kümeleri vardır. Şubat ayından ağustos ayına kadar pembe-kırmızı çiçekler üretir. Bir ev çiçeği olarak bakıldığında Medinilla çiçeği, yalnızca 100 ile 150 santimetre ye kadar büyüyebilirler.

Medinilla çiçeği ile isim benzerliği olan medine çiçeği hakkında da bilgi alıp evinizde bakmak isterseniz ” Medine Çiçeği ” yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz.

Medinilla Çiçeği Bakımı

Medinilla çiçeği de diğer çiçekler gibi bakımı kolay bir çiçektir. Bakım talimatlarını göz önünde bulundurarak bu egzotik çiçeğe evinizde bakabilirsiniz.

Yer ve Sıcaklık

Medinilla çiçeğinizi evinizin aydınlık bir köşesine, bir pencerenin önüne, ancak doğrudan güneş ışığının gelmediği bir yere koyabilirsiniz. ilkbahardan sonbahara kadar en az 20 santigrat derece oda sıcaklığında bakılmalıdır. Kış aylarında Medinilla’nın 12 ila 15 santigrat derece sıcaklıklarda bakılabilir.

Sulama

Medinilla çiçeğinin sulama suyu çok sert olmamalıdır. Yani suyun kireçli olmamasına dikkat etmelisiniz. İlkbahar aylarından sonbahara kadar bol su ile sulamalalısınız, böylece kök devamlı nemli kalmış olacaktır. Ancak dikkat etmelisiniz toprak asla ıslak kalmamalı. Kışın da sulamaya devam etmelisiniz. Fakat çok fazla değil. Mümkün olan en yüksek nemi korumak için, yapraklara düzenli olarak biraz yumuşak su püskürtün veya yaprakları yıkayın.

Medinilla Çiçeği

Toprak

Medinilla çiçeğini sularken toprağın drenajlı olmasına dikkat etmelisiniz. Toprak asidik ve humuslu olmalıdır. Önerilen pH değeri 5.5’tir.

Gübreleme

Medinilla çiçeğini yaklaşık 15 günde bir gübre sıvı gübre ile beslemelisiniz. İlkbaharda tomurcuklanma başlangıcından sonbaharda büyüme mevsiminin sonuna kadar haftada bir kez gübreleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Aslanağzı Çiçeği

Budama

Medinilla çiçeğini budarsanız çiçek canlanır ve çiçeklerin oluşumuna teşvik etmiş olursunuz.

Çoğaltma

Medinilla’nın çoğaltılması çok kolay değildir. İlkbahar veya yaz aylarında odunsuz kesimler kesip köklendirebilirisiniz.

Hastalıklar ve Zararlılar

İç mekan ve kış bahçesi zararlıları Medinilla çiçeğine bulaşabilir. Bitkiyi düzenli olarak örümcek akarları, pul böcekler ve etli böcekler için kontrol etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir