Marginata Çiçeği

Konu İçeriği

Marginata çiçeğinin bilimsel adı Dracaena marginata’dır. Dracaena marginata, Liliaceae ailesinden, ejderha ağaçları cinsi içinde en çok tercih edilen türdür. Bazı türlerin kökenleri Amerika’ya bazılarının ise Afrika’ya aittir. Tüm dracena çeşitleri yeşildir. Yeşilliklerin renkleri yeşilden griye, kenar boşlukları ve sarıdan kırmızıya, açık yeşile kadar çok sayıda çeşitlilik gösterir. Genellikle uzun, kösele ve az çok ince yapraklara sahiptirler. İç mekanda yetiştirilirse, Dracena iki veya üç metreye kadar sınırlı yüksekliklere ulaşır. Dış mekanlarda, açık zeminde, genişletilmiş ve yoğun bir taç ile altı metre yüksekliğe kolayca ulaşabilir.

Marginata Çiçeği Bakımı

Marginata Çiçeğinin bakımı kolaydır. Yazımızın devamında Dracena Marginata’nın yetiştirilmesi ve bakımı için tavsiyeler yer almaktadır.

Yer

Marginata çiçeği ışığı çok seven bir bitkidir. Fakat doğrudan gelen ışığı sevemez. İdeal olan, bir perde ile filtrelenmiş bir pencerenin yanında durmasıdır. Bulunduğu yerin sıcaklığı tüm yıl boyunca en az 18 santigrat derece olmalıdır. 25 santigrat derecede rahat olduklarından, ısıtmalı oturma odasında veya yatak odasında kendilerini rahat hissederler. Yaz aylarında, Dracaena marginatayı dışarıya bile taşınabilirsiniz.

Sulama

Bu bitki nemli toprağı sever fakat toprağı asla ıslak tutmamalısınız. Sulama işlemini toprak kurumaya başlayınca yapmalısınız. Toprağın tamamen kurumasına izin vermemelisiniz yoksa yapraklarında renk değişimi olabilir.

Dracaena marginata bitkisi

Gübreleme

Bitkiyi doğru beslemek ve yapraklarını sağlıklı tutmak için, düzenli bir şekilde gübre takviyesi yapmalısınız. Bitki ilkbahardan sonbahara kadar büyür ve tercihen iki haftada bir yada ayda bir gübreleyebilirsiniz. Marginata bitkisine sıvı gübre kullanabilirsiniz.

Budama

Marginata çiçeğinin budanmaya ihtiyacı yoktur. Çok uzamasını istemiyorsanız yada dalından bir numune almak istiyorsanız gövdeyi budaya bilirsiniz. Kestiğiniz yeri bir silikon ile kapatmalısınız bu şekilde iyileşmesi daha kolay olur. Matginata çiçeğinin kuruyan yapraklarını tek tek koparabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Melisa Çiçeği Bakımı

Çiçeklenme

Marginata bitkileri doğal ortamlarında ilkbahardan yaz başlarına kadar çiçek açarlar.

Çoğaltma

Marginata bitkisi, gövdenin apikal kesimleriyle çoğaltılabilir. İlkbaharda ana bitkiden bir yan daldan sapın en az 10 cm’lik bir kısmını alabilir, tüm eski yaprakları çıkarabilirsiniz. Saksıya dikimi yaptıktan sonra, bol ışık alan ancak doğrudan güneş almayan bir yere koyun. Toprağın neminin her zaman yeterli olup olmadığını kontrol edin. Yeni yapraklar görünmeye başladığında, bu, kesimin köklendiği anlamına gelir.

Parazitler ve Hastalıklar

Bitki genel olarak dayanıklıdır. Yapraklarda ve gövdelerde yuvarlak beyaz ve gri pullar oluşturan et böceklerinin istilasına uğrayabilir. Hava çok kuruysa, kırmızı örümcekler bulaşabilir. Bu durumda yapraklara daha fazla su püskürtebilirsiniz.

NOT: Bu bitki, yutulduğunda tahrişe neden olan steroidal saponinler içerir. Ayrıca kediler ve köpekler için zehirlidir.

İç Mekan Bitkileri ” kategorimizden evinizi ormana çevirmek için bir çok çiçek hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir