Papatya Çiçeği Anlamı

Papatya çiçeği herkes tarafından sevilen ve görüldüğünde insana neşe getiren bir çiçektir. Baharın gelişini müjdeleyen papatyalar görüntüleri ile herkesin sevdiği çiçekler arasında yerini alır. Çok fazla türü bulunan papatyanın ülkemiz de de binlerce türü yetiştirilir. İnce ve narin görüntüsü olan papatyalar kırılganlıklarına rağmen güçlü çiçeklerdir. Papatyanın eski Latince adı “güzel”, “zarif” anlamına gelen bellis’tir.

Baharın yeniden doğuşunu simgeleyen bir çiçektir. Papatyaların değerini yalnızca şifacılar, falcılar tarafından değil, aynı zamanda sevilen birinden olumlu bir yanıt beklentisiyle birçok genç tarafından da bilinir.

Çiçek dilinde, papatyanın, hep pozitifliği yansıtan anlamları vardır. En sık kullanılan anlamlar arasında sadelik, masumiyet, kendiliğindenlik, iyilik, tazelik, saflık ve sadık sevgi yer alır. Sembolizmle ilgili soruları ele alırsak, papatyanın tam olarak insan ve doğa arasındaki bağlantıyı gösteren çiçek olduğu unutulmamalıdır. Aynı zamanda iyi niyetin sembolüdür. Sakinleştirici etkilerinden dolayı tatlılık ve sakinlik ile eş anlamlıdır.

Çok yıllık bir bitki olan papatya, bugün sadece bir çiçek olarak değil, aynı zamanda iyileştirici bir ajan olarak da bilinir. Öz sağlık kozmetiklerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Papatyalar hem profilaksi hem de tedavi için kaynatma ve infüzyonlar kullanılır.

Papatya Çiçeği

Feng Shui’de Papatya Çiçeğinin Anlamı

Eski Çin sanatıda, papatya saflık ve masumiyet anlamına gelir. Çiçek özellikle genç kızlar için uygundur, onlara çekicilik ve baştan çıkarma sağlar. Feng Shui’ye göre, çiçek erkekler tarafından da kullanılabilmesine rağmen dişi olarak kabul edilir. Tüm insanlar, hatta çocuklar için bir kaynatma olarak tavsiye edilir. Böyle bir içecek neşelendirebilir ve uyumla doldurabilir.

Papatyalar gibi sümbüller de en sevilen çiçekler arasında yerini alır. Sümbüllerin anlamını öğrenmek için ” Sümbül Çiçeği Anlamı ” yazımızı okuyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Lotus Çiçeği Dövmesi Anlamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir