Pilea Çiçeği

Konu İçeriği

Pilea çiçeği, en popüler ve bakımı kolay ev bitkilerinden biridir. Zenginlik, bolluk ve şans sembolü olan pilea, çiçek bakımı konusunda hiç tecrübesi olmayanlar için bile yetiştirilmesi kolaydır. Pilea çiçeği, Ufo bitkisi olarakda adlandırılır. Botanik adı Pilea peperomioides’dir. Ufo bitkisi (Pilea peperomioides) ısırgan ailesine (Urticaceae) aittir. Asya bölgelerine özgüdür ve bir süs bitkisidir.

Uzun yaprak sapı üzerinde 10 cm çapa kadar yuvarlak koyu yeşil yapraklı, yaklaşık 30 cm boyunda ve genişliğinde, yaprak dökmeyen bir bitkidir. Gövde ekseni yeşilimsi koyu kahverengiye döner, genellikle düzdür, tabanda hafifçe odunlaşır.

Pilea Çiçeği Bakımı

Pilea çiçeğinin tüm bakım ihtiyaçları karşılanırsa ve Pilea peperomioides iyi bir şekilde büyürse, sapında ve yerde küçük bitkiler üretir.

Sıcaklıklar

İdeal sıcaklığı 15 ° C civarındadır ve donlara tahammül etmez. En az 10 derece sıcaklık ile Pilea peperomioides, ılıman bölgelerde ev bitkisi olarak yetiştirilir. Sabit sıcaklıklar ve yüksek nem, pilea peperomioidlerin büyümesi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Sulama

Pilea çiçeğinin toprağını nemli tutarsanız çok iyi bir şekilde büyür. Kök top tamamen kurumamalıdır. Kışın biraz daha az sulama olur. Suyu yapraklara dökmemeye, bunun yerine doğrudan alt tabakaya dökmeye dikkat edin. Ayrıca yapraklarına su püskürtmemeye dikkat edin.

Pilea peperomioides

Toprak

Pilea çiçeğinin toprağı, iyi drene edilmesi gereken fakat humus bakımından zengin iç mekan bitki toprağı kullanabilirsiniz.

Gübreleme

Pilea çiçeğinin çok hızlı büyümesini istiyorsanız, gübreleme işlemi yapmalısınız. Mart’tan Eylül’e kadar her iki haftada bir yeşil bitki gübresi ile beslemelisiniz. Kışın her dört ila beş haftada bir yeterlidir.

Çoğaltma İşlemi

Pilea, çoğalması son derece basit bir bitkidir ve en iyi yöntem kesinlikle kesimlerdendir. Hızlı bir şekilde köklenecek ve çok fazla numara olmadan gelişecektir. İlkbaharda kesilen bitki kısımlarının en az beş yaprağı ve yaklaşık dört santimetre uzunluğunda olması gerekir. Kesimi doğrudan nemli toprağa koyun. Yaklaşık iki hafta sonra yeni kökler oluşacaktır. Kesimleri ayrıca daha hızlı köklenebilecekleri bir su bardağına da koyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Lale Çiçeğinin Özellikleri

Hastalıklar ve Zararlılar

Pilea çiçeği genellikle bitki hastalıklarına ve zararlılara karşı oldukça dayanıklıdır. Düşük kaliteli bir toprak kullanılırsa veya bitkiler çok nemli tutulursa kök çürüklüğü veya mantar sivrisinek istilası meydana gelebilir.

Evinizde bitki bakımını seviyorsanız ” İç Mekan Bitkileri ” kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir